menu
Word Lid
Nico Creces doet gooi naar Aarschotse sjerp: "Ik ga voluit voor Aarschot"

De gunstige peilingen voor het Vlaams Belang tonen aan dat ook bij de lokale besturen de kaarten wel eens stevig zouden kunnen worden herschud. Het Vlaams Belang maakt zich alvast klaar om bestuursverantwoordelijkheid op te nemen.

Zo doet Vlaams Belang-gemeenteraadslid Nico Creces een ambitieuze gooi naar de sjerp. ‘In tegenstelling tot mijn collega lijsttrekkers van de andere partijen, sta ik doelbewust niet op een verkiezingslijst bij de komende parlementsverkiezingen, maar ga ik resoluut voor Aarschot én dus voor het burgemeesterschap. Ik gok niet op twee paarden zoals bepaalde collega’s, maar geef de Aarschottenaar waar ze recht op hebben: namelijk een kandidaat-burgemeester waarvoor Aarschot centraal staat’, aldus Creces.

Prioritair is voor Creces het tegengaan van de verdere verstedelijking en vervreemding. “Steeds meer worden wij geconfronteerd met grootstedelijke problematieken die we vroeger niet hadden. Daar een dam tegen opwerpen is primordiaal.”

“Maar ook de aanpak van de leegstand in het stadscentrum en het gezond maken van de gemeentelijke begroting staan bovenaan mijn politieke agenda”. Tot slot ziet Creces een belangrijke taak weggelegd op het vlak van communicatie. “Uit de laatste gemeentemonitor blijkt dat slechts 23 procent van de inwoners vertrouwen heeft in het stadsbestuur. Dat is schabouwelijk.” Om dat te herstellen wil de Vlaams Belanger voluit inzetten op vaste inspraakmomenten om de wil van de burger maximaal af te stemmen op het beleid.

Vlaams Belang-Aarschot vaardigt bovendien twee vrouwen af als kandidaat voor de parlementsverkiezingen. Evy Van Aerschot staat op plaats 7 voor de Kamer en Joke Hoornaert op de 7e plaats voor het Vlaams Parlement. Met de gunstige vooruitzichten voor het Vlaams Belang maken beide dames een goede kans om Aarschot na 9 juni te gaan vertegenwoordigen in Brussel.

Bijlage: foto vlnr Evy Van Aerschot, Joke Hoornaert, Nico Creces.

Eddy Longeval

Provinciaal secretaris

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF