menu
Word Lid
Tom Van Grieken komt zondag naar Dworp: “We verwachten een volkstoeloop”

Exact drie weken voor de verkiezingen komt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken naar Dworp, deelgemeente van Beersel. De partij verwacht een heuse volkstoeloop.

Wie door de Beerselse straten rijdt, kan er niet naast kijken. Op elke hoek van de straat duiken borden op van het Vlaams Belang. De lokale partijafdeling wil hun partijvoorzitter zondag dan ook met de nodige egards ontvangen. “Onze bestuursleden en militanten hebben de afgelopen weken de voeten onder hun lijf gelopen met het plaatsen van meer dan 100 borden en het bedelen van flyers voor de komst van Tom”, vertelt lokaal Vlaams Belang-kopman en lijsttrekker voor het Vlaams Parlement Klaas Slootmans.

Land van Teirlinck

“We trekken al meer dan een jaar aan zijn mouw om halt te houden in het land van Teirlinck en Breugel. Dat hij nu op een boogscheut van de verkiezingen naar hier komt, is een hart onder de riem van onze vrijwilligers. Zij geven na hun uren het beste van zichzelf met als enig doel: hun kinderen en kleinkinderen een betere toekomst geven door zich op alle mogelijke manieren in te zetten voor het Vlaams Belang.”

Hoge inzet

De inzet in de Zennegemeente is dan ook hoog. Niet minder dan drie Vlaams Belang-kandidaten voor zowel het Vlaams Parlement als de Kamer wonen in Beersel. Zo maakte recent de voormalige ceo van Brabanto en Eddy Merckx-cycles, Kurt Moons bekend dat hij de overstap maakt naar de Vlaams-nationale partij. En ook Miranda Vandenbrande uit Dworp dingt naar de gunst van de kiezer.

Ondanks het verlengd weekend en de Mariaprocessie in Halle verwacht de partij een heuse menigte in Dworp. "Op sociale media reageerden meer dan 2000 mensen op een pancarte over het evenement. Dat zegt genoeg", aldus Slootmans.

De meeting vindt plaats op zondag 19 mei om 18u in café ’t Gildenhuis. Iedereen is er welkom.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF