menu
Word Lid
Vlaams Belang schetst ambitieuze agenda voor Vlaams-Brabant: filebestrijding, immigratiestop en splitsing van gerechtelijk arrondissement in de schijnwerpers

Forse investeringen om de piekende filedruk aan te pakken, een tijdelijk vestigingsverbod voor niet-Europese vreemdelingen en een splitsing van het gerechtelijk arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde. Het zijn maar enkele van de prioriteiten die Vlaams Belang zondag naar voor schoof op hun Vlaams-Brabantse verkiezingsmeeting in Heverlee.

Het was geleden van de hoogdagen in 2004 dat er nog zoveel volk kwam opdagen voor een regionale Vlaams Belang-meeting in Vlaams-Brabant. Meer dan 300 leden en sympathisanten tekenden present om de laatste rechte lijn richting 9 juni in te zetten.

Ook in Vlaams-Brabant beseft de Vlaams-nationale partij dat de tijd rijp is om het stuur over te nemen. Naast de klassieke thema’s zoals de aanpak van de vervreemding en ontnederlandsing brak de partij ook een opvallende lans voor de autobestuurder, die volgens de partij steeds meer als leprapatiënt wordt behandeld. “De tsunami aan LEZ-zones, trajectcontroles en accijnsverhogingen zijn een aanslag op diegenen die de economie doen draaien en de sociale zekerheid financieren”, zei Klaas Slootmans, lijsttrekker voor het Vlaams Parlement. Die redenering geldt volgens Slootmans ook voor de weginfrastructuur. “De filedruk kost onze economie jaarlijks 5 miljard euro. De drukste verkeersas van België, de Brusselse ring, bevindt zich in onze provincie, maar is op vlak van capaciteit al een halve eeuw ongewijzigd, terwijl het aantal auto’s is verveelvoudigd. Daar is maar één woord voor: slecht bestuur”, klonk het.

“Peperdure renovatieplicht moet op de schop”

Federaal lijsttrekker Britt Huybrechts, zelf Leuvense hekelde dan weer de klimaatregelneverij en zei een halt toe te willen roepen aan de “peperdure renovatieplicht”. Het feit dat wonen voor jonge gezinnen in de regio in en rond Leuven onbetaalbaar is geworden kan volgens Huybrechts bovendien enkel worden aangepakt door de “immigratietsunami” te stoppen. Die resulteert volgens Huybrechts in een “ongeziene oververhitting van de vastgoedmarkt” en de “verschroeiende verstedelijking” van Vlaams-Brabant.

Brussel-Halle-Vilvoorde

Uiteraard was er ook aandacht voor het communautaire. Zo wil de partij de inburgeringsplicht uitbreiden naar inwoners van de Europese Unie en eist ze een onverwijlde splitsing van het gerechtelijk arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde. Die laatste zorgt er volgens Vlaams Belang voor dat anderstalige criminelen steeds vaker hun straf ontlopen door een wijziging van de taalrol aan te vragen.

Bijlagen: foto's provinciaal congres Vlaams-Brabant

Eddy Longeval

Provinciaal secretaris

Hierbij enkele sfeerbeelden.

Meer info: klaas.slootmans@vlaamsbelang.org

0479 76 37 51

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF